Agenda 2020 / 2021

Programma 2020-2021

Hieronder vindt u het aangepast concertprogramma. Per concert is er ruimte voor 80 bezoekers. U kunt kaarten kopen in de tijdsslots 19.00 of 21.00. Wij vragen u 20 minuten te voren aanwezig te zijn zodat u op een veilige manier uw plaats kunt vinden.

NB Het Concert van het Cello Octet Amsterdam is reeds uitverkocht. U kunt hier geen kaarten meer voor kopen. Als u hier al kaarten voor heeft kunt u hier wel een tijdsslot reserveren. 

KAARTVERKOOP START 2 OKTOBER

Najaarconcert
vrijdag 13 november 2020

Jaap Eilander
Bach, Rachmaninov

Winterconcert 
Vrijdag 29 januari 2021

Maxwell String Quartet
Haydn, Dvorak, Folk

Voorjaarsconcert
Vrijdag 12 maart 2021
UITVERKOCHT

Cello Octet Amsterdam
Bartok tot Beatles

Najaarsconcert met Jaap Eilander, Piano

 

“Prijswinnende Bach vertolker

Pianist Jaap Eilander heeft dit voorjaar een nieuw album uitgebracht met originele klavierwerken van Bach en bewerkingen voor piano van o.a. Siloti, Stradal en eigen bewerkingen. Zo ontstaat op dit album een mooie synthese van barok en romantiek waar u tijdens dit concert een en ander van gaat beluisteren. Samen met muziek van de Russische componist Sergei Rachmaninov heeft Jaap Eilander zorgvuldig voor deze avond het programma opgesteld. In de muziek van Rachmaninov klinkt een diepe weemoed en melancholie door naar zijn vaderland. Deze bekende Russische componist kreeg les van zijn neef, Alexander Siloti, ook een groot pianist en Bach-liefhebber die enkele zeer geliefde Bachbewerkingen schreef. Een daarvan is vanavond te horen waarmee de cirkel weer rond is: Bach & Rachmaninov op piano door Jaap Eilander

Winterconcert met het Maxwell String Quartet

“ High power playing”

COLIN SCOBIE VIOLIN,GEORGE SMITH VIOLIN, ELLIOTT PERKS
VIOLA, DUNCAN STRACHAN CELLO.

Het Schotse Maxwell Quartet speelde zich internationaal in de kijker met het winnen van de Trondheim Internationale Kamermuziek Competitie in 2017. In de pers wordt hun spel geroemd met termen als ‘briljant, fris en opwindend’ (The Scottish Herald) en ‘superieure storytelling door vier grote communicators’ (The Strad Magazine). Het jonge kwartet, gevormd door vier bevriende spelers, drie Schotten en een Engelsman, wordt inmiddels beschouwd als een van de beste kwartetten van het Verenigd Koninkrijk. De musici hebben een sterke interesse in de volksmuziek en nemen geregeld arrangementen van traditionele Schotse folk music in hun programma’s op.

Voorjaarsconcert Cello Octet Amsterdam

‘Terug in Tienhoven na de Corona lock-down’ Afgelopen seizoen werd het concert helaas gecanceld, maar ze zijn terug met een spetterend programma.”

“Acht topcellisten… Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie”, aldus het beeldbepalende tijdschrift The Strad. Cello Octet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu. Speciaal voor Tienhoven stelde ze een programma samen die het beste uit twee werelden verzameld. De wereld van Béla Bartók is de pure taal van de volksmuziek in een gestyleerd jasje gegoten. Daarnaast waagt het Cello Octet Amsterdam zich eraan een arrangement te spelen van de meest invloedrijke popplaat aller tijden. Op Sgt. Pepper’s werden in 1967 alle pop- en rockwetten verbroken, geen losse nummers meer maar een totaalconcept, een album waarop ze in de studio ongekende experimenten loslieten, omdat ze wisten dat ze het toch nooit live gingen uitvoeren