Het Farkas Quintet komt aanstaande vrijdag spelen in het Concert van Tienhoven! Daar kijken wij erg naar uit. Niet in het minst omdat onze eigen voorzitter Marcel Geraeds erin speelt! Ook spelen ze samen met met mezzo-sopraan Barbara Kozelj. Zij is van Sloveense afkomst en maakte onlangs haar debuut in de Carnegie Hall met de Mattheüs Passie o.l.v. Ivan Fischer.

Het Farkas Quintet werd in 1997 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot Nederlands meest vooraanstaande blaaskwintet. Naast hun banen in het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Münchner Philharmoniker, blijven de vijf blazers samen op het allerhoogste niveau kamermuziek maken.

Regelmatig speelt het Farkas Quintet in belangrijke concertzalen als het Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg Utrecht en is het op de radio te beluisteren. Het Farkas Quintet heeft ook kindervoorstellingen, zoals “Zing met ons mee”, een voorstelling met Céline Purcell die in maart 2014 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw hernomen werd.

Een speciaal geschreven arrangement van Berlioz’s Nuit d’été met mezzo-sopraan Barbara Kozelj staat op het programma. Het belooft een concert te worden van hoog niveau, in een sfeervolle, bijzondere omgeving!

Met muziek van:
Mendelssohn
Berlioz
Taffanel
Ravel